ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız  Sayın Alparslan KILIÇ ile daire amirlerimiz ve vatndaşlarımız ile öğrenci ve öğretmenlerimiz katıldı. Belediye Başkanımız Sayın Alparslan KILIÇ burada yaptığı konuşmasında ;

''Bugün tarihimizin şanlı sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferinin yeni bir yıl dönümünü kutluyoruz. Çanakkale Zaferi tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir ve millet olarak tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen düşmana karşı vatansever duygularla,fedakarca ve cesaretle hareket ederek büyük başarılara ulaşılabileceğini insanlık tarihine öğreten büyük bir destandır.

Çanakkale zaferi 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş savaşlarımız yabancı güçlere karşı İngilizine,Fransızına,İtalyanına,Yunanına karşı verilmiş bir mücadelenin sonunda kazanılmış bir zaferdir. Peki bu yabancı ülkeler neden bizim ülkemizdeydi ? Amaçları neydi ? Amaçları vatanı işgal etmek,topraklarımızı bölmek,ezanımızı susturmak ve bizleri onlara mahkum bir halde yaşatmak.

Peki biz bu işgallerden nasıl kurtulduk ? Bir olarak,birlik içerisinde hareket ederek...Hepimizin dedeleri,ataları cepheye koştu,ölmeye koştu. Tek bir gayeleri bizlere bu toprakları emanet etmekti. Bizler huzur içerisinde güvenli bir şekilde yaşayalım diye...

Bunlar 1915 lerde 1920 lerde olan hadiselerdi. Aradan yaklaşık 100 yıl geçti. Bugüne geldiğimizde,aslında bu anadolu topraklarında, yabancı ve emperyalist güçlerin , bizim birlik-beraberlik ve kardeşliğimizi sindiremeyen ve bu topraklarda gözü olan iradenin,hala bu oyunlara devam ettiklerini görüyoruz. Ama artık yöntem değiştirdiklerini görüyoruz. nedir yeni yöntemleri ?

Bu ülkenin insanını,bu ülkenin ekmeğini yemiş suyunu içmiş insanını, bu devletin üzerine evladı gibi titrediği,yatırım yaptığı insanını kandırarak-aldatarak yine bu ülkenin üzerine salmak. Bu insanlar öyle gaflet ve ihanet içerisindeki, eline silah alıp dağa çıkabiliyor yada 15 Temmuz da olduğu gibi darbeye karışabiliyor.

Bizler 1915 lerde, 1920 lerde vatanımız bölünmesin, huzurumuz kaçmasın, ezanımız susmasın, anamız babamız, çoluk çocuğumuz huzur içinde, güvenlik içerisinde yaşasın diye İngilizine, Fransızına, Yunanına verdiğimiz mücadeleyi bugün PKK ve FETÖ gibi dış güçlerin maşası terör örgütlerine karşı vermek zorunda kalıyoruz.

Bakın bunlarla mücadele için binlerce insanımızı şehit verdik. Suçsuz masum binlerce 20 li yaşlarındaki insanımızı genç yaşta kara toprağa verdik. Bu insanların hiç bir suçu yoktu. Tek gayeleri bizlerin huzuru için vatan topraklarını beklemekti. Onlar bugün milyonlarca insanımızın duası ile öbür dünyaya gittiler ama onları alçakça şehit eden vatan hainleri ise, milyonlarca insanın bedduası ile ölmek zorunda kaldılar.

Tek bir Vatanımız var. tek bir milletiz. Tek bir bayrağımız var. Hepimiz kardeşiz... Bu tekliği bozmaya yeltenen herkes haindir. Bu millet onları asla affetmeyecektir ve bu devlet onları asla cezasız bırakmayacaktır.... Bu vatan bölünmeyecek,bu bayrak inmeyecek,bu ezanlar susmayacak ve her kim buna cüret ederse bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Hem bu dünyada ödeyecek, hem de öbür dünyada ödeyecektir.

Bugün aramızda şehit ailelerimiz ve gazi ailelerimizde var. Onları da bugün aramızda görmekten büyük bir mutluluk ve şeref duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen evlatlarının,kardeşlerinin acılarını hala hissettiklerini biliyoruz. Belki bir evlat yada bir kardeş kaybettiler ama milyonlarca evlat ve kardeş kazandılar. Çünkü kalbinde vatan sevgisi olan herkesin kendilerini öz babalarından yada öz kardeşlerinden farklı görmediklerini bilmelerini istiyorum.

Yine buradaki tüm öğrencilerimizinde ilerde devletine ve milletine bağlı kişiler olarak yetişeğini biliyorum ve hepsinin gözlerinden öpüyorum. Öğretmenlerimizinde onlara sahip çıkacağına, üzerlerine titreyeceklerine ve onları hayırlı evlatlar olarak bu ülkeye kazandıracaklarına ve büyük Türkiyeye hep birlikte, elele ulaşacağımıza inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize de yaşamayanlarına yüce Allah'tan rahmet, yaşayanlarına selamet diliyor,hepinize saygılarımı sunuyorum'' dedi.

Programın ardından şehit ailelerimiz ziyaret edilerek, yeni göreve başlayan güvenlik korucularının yemin törenine iştirak edildi.