İlçemizde; Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının yıldönümünde, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, ilk olarak 11 Temmuz günü Sayın Valimiz Hasan Basri GÜZELOĞLU’nun katılımıyla, şehidimiz Halit GÜLSER’in ailesi ziyaret edilmiş ve akabinde Pekmezciler köyünde bulunan kabri ziyaret edilmiştir. Ziyaret sırasında köy halkının katılımıyla mevlit okutulmuş, katılımcılara ikramlarda bulunulmuş, sohbet edilerek hem şehit ailesinin hem vatandaşlarımızın istekleri dinlenmiştir.

Ziyaret sonrası, İlçe merkezi Yeni Camiinde Mevlit okutulmuş, Üçyolda bulunan Yasevinde halkımıza yemek verilmiştir.

15 Temmuz gününe geldiğimizde ise İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halk Eğitim Müdürlüğünde saat 14.00’da gerçekleştirilmiştir.

Törende konuşma yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Alparslan KILIÇ; FETÖ’nün hain darbe girişimine vurgu yaparak, “Devletimiz tüm kurumlarıyla FETÖ ve benzeri örgütlerle mücadele ediyor ve bu mücadele sonuna kadar devam edecektir, milletçe aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun.” dedi. Anma töreninde öğrencilerin okuduğu şiirler, slaytlar, videolar ve 15 Temmuz Marşı katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Tören sonrası Halk Eğitim Müdürlüğü bahçesi ve çevresinde 15 Temmuz Şehitlerimiz anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Günün devamında akşam saat 20.00’da Demokrasi Nöbetine başlanmış, 22.00’da halkımızla Üçyol kavşağından Çarşı Meydana doğru yürüyüşe geçilmiş, Demokrasi Nöbeti Çarşı Meydanda devam ettirilmiştir.

Nöbetler boyunca meydana kurulan sinevizyondan milli birlik ve beraberliği artıracak yayınlar izlettirilmiş, katılımcılara soğuk meşrubat - su ve kurabiye dağıtılmıştır. Ayrıca okutulan Mevlit ve kuranı kerimler de Şehitlerimize bağışlanmıştır.

Saat 00.00 da Sayın Başkanımız bir konuşma yapmış ve Demokrasi Nöbetlerinin ne kadar önemli olduğunu ifade ederek halkımızın ülke topraklarına nasıl sahip çıktığını anlatmıştır. İlerleyen saatlerde sinevizyon gösterimine devam ettirilmiştir.