Dicle Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı sınırları içerisinde bulunan Dicle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 19 Orta Okul,  4 Lise ve yaklaşık 35 dolaylarındaki İlk Okul ve birleştirilmiş tüm köy okullarında; mevcut 11 bin öğrencimize hediye dağıtımı yapıldı.

Öğrencilerimizi spor kulüplerine kazandırmak, okul sporlarında il içi  ve ildışı müsabakalara hazır halde katılımlarını sağlamak,var olan yeteneklerini sergilemek-geliştirmek ve yetenekli öğrencileri tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen hediye dağıtımında; İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğümüz bünyesinde, tüm okullarımıza 175 adet Futbol, 150 adet Voleybol, 100 adet Basketbol, 25 adet Hentbol, Masa Tenisi Raketleri, Voleybol filesi ve benzeri birçok Spor malzemesi yardımında bulunulmuştur. Söz konusu spor malzemeleri İlçe Milli Eğitim Beden Eğitimi Öğretmenleri ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü iş birliği ile tüm okullarımıza ulaştırılmıştır.