Dicle’de, tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerler yıkılıyor. İlçede metruk halde bulunan ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapıların, gelen talepler doğrultusunda yıkımı gerçekleştiriliyor.

Mahallelerde yaşayan halkı oldukça tedirgin eden yaşlı ve yıkılmak üzere olan bu binaların durum tespiti gerçekleştirilerek yıkımı yapılıyor. Böylelikle söz konusu binaların yıkımı ile binaların hem kötü görüntüsünden hem de çevre için oluşturduğu tehlikeden kurtarılması hedefleniyor.

İller Bankası Bölge Müdürüyle yıkım çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Alparslan KILIÇ; ''Metruk binaların yıkılmasıyla hem görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş oldu hem de yeni yapılacak olan yatırımlar için alan kazandırılmış oldu.'' dedi.