Sayın Alparslan KILIÇ Başkanlığında, Dicle Belediyesi olarak vatandaşın beklentisi olan hizmetler konusunda kararlı tutum sürdürülüyor. Uzun zamandır ihmal edilmiş çalışmaların yeniden başlatılması ile şehre yeni bir çehre kazandırmayı hedefleyen kadro birçok projeyi tamalarken birçoğunda da sona gelme aşamasında yer alıyor.

Şehir merkezinin birçok noktası ile mahalle ve mezraların çoğunda aynı anda sürdürülen çalışmalar içinde en dikkat çeken ikisi hiç şüphesiz, Ergani caddesi üzerinde yapımı devam eden; bazalt kaldırım, kanalizasyon, enerji nakil hatlarının yer altına alınması, sıcak asfalt, orta refüj, ağaçlandırma, ışıklandırma ve saat kulesi çalışmaları ile hani caddesi üzerinde yapımı devam eden sıcak asfalt, kaldırım, orta refüj ve ışıklandırma çalışmasıdır.

Ayrıca yapımına devam edilen kilitli parke taşı tamiri ve birçok yere yeni kilitli parke taşı kazandırılması çalışmalarında da sona gelinmek üzere. Bunların yanı sıra okul ve cami onarımları da devam etmekte olup, çalışmalar bitmek üzeredir.

Karayollarının da çalışmalarına başlaması ile şantiye alanına dönen ilçede ki eş zamanlı devam eden çalışmalar maddeler halinde şu şekildedir:

01- Ergani Caddesi üzerinde bazalt kaldırım yapımı, sıcak asfalt, ışıklandırma ve orta refüj ve ağaçlandırma, saat kulesi ve şehir tagı çalışmaları

02- 15 Temmuz Şehitleri Parkı

03- Hani Caddesi sıcak asfalt ve kaldırım çalışması

04- Bağlarbaşı Mahallesinde yeni kilitli parke taşı döşeme çalışması

05- Yeşiltepe Mahallesinde kilitli parke tamir ve yenileme çalışması

06- Çelebi Mahallesinde kilitli parke tamir ve yol onarım çalışması

07- 15 Temmuz Mahallesinde kilitli parke tamir bakım çalışması

08- Şehir genelinde enerji nakil hatlarının yer altına alınması,

09- Metruk binaların yıkımı

10- Necati Ceylan Lisesisin bakım ve onarımı

11- Yeşil Cami mantolama ve bakım çalışması

12- Çelebi Mahallesinde kanalizasyon çalışması,

13- Yeşil sırtta Şehrin şebeke suyuna destek amacıyla sürdürülen sondaj çalışmaları.

14- Bağlarbaşı Mahallesinde park yapımı

15- İlçe mezarlığımızın yapım onarım ve peyzaj çalışması

Bunların haricinde kırsal mahallerimizde ise okul-cami-yasevi bahçelerinin kilitli parke çalışmaları ile okul ve camilerin tamiratına belediyemiz imkanları ile devam edilmektedir.

Söz konusu çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Alparslan KILIÇ; ‘’İlçemizi modern bir görünüme kavuşturmak ve tüm ihtiyaç ve sorularının çözülmesi noktasında çalışma yapılmadık tek bir nokta bırakılmayana kadar çalışmalarımız devam edecektir.’’ dedi.