DİCLE’DE ÖĞRENCİLER GEZİDE VE SİNEMADA

Bilindiği gibi bir süre önce Belediyemiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ortak işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde öğrencilerimiz sinemaya gönderilmeye başlandı. Yine bu hafta  Arı İlk-Ortaokulu ve Sergenli İlk-Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve idarecilerinin katılımıyla 180 kişi sinemayla buluşturuldu.

Bu güzel projenin yanı sıra Belediyemiz sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, ilçe genelindeki engelli öğrencilerin de sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla Diyarbakır tarihi ve turistik yerler gezisi düzenledi.

14 Öğretmen ve görevlinin gözetiminde 40 engelli öğrencinin katıldığı gezi sabah saatlerinde Dicle’den hareketle başladı. Tarihi Hasan Paşa Hanında yapılan kahvaltının ardından, On Gözlü Köprü, Ulu Camii, İçkale, Sur ve son olarak da Hz. Süleyman Camii öğrencilere gezdirildi.

Gezinin devamında avm ye götürülen  palyaço gösterisiyle birbirlerinin yüzlerini boyayarak eğlenen öğrenciler daha sonra oyun alanında zaman geçirdiler.Günün sonunda öğrenciler güvenle evlerine bırakılarak gezi sonlandırıldı.