Dicle Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kültür sanat gezileri kapsamında, ilçede eğitim gören öğrencileri gezi ve sinema gibi etkinliklerle buluşturma projesi devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu ilçe merkezinde halk eğitim müdürlüğü etkinlik salonunda toplam 700 öğrencinin katılımıyla Hacivat Karagöz gölge oyunu gösterimi yapıldı.

Proje kapsamında yine geçtiğimiz hafta sonu Dede ilkokulundan 48, Kaygusuz ilk-ortaokulundan 88, Durabeyli ilk-ortaokulundan 109, Üzümlü ilk-ortaokulundan 102 öğrenci olmak üzere toplam 347 öğrenci sinemayla tanıştırıldı.

İlçe merkezi ve merkeze uzak mahallelerde eğitim gören tüm öğrencilerin sosyal yönlerini geliştirmeyi amaçlayan proje Dicle Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile sürdürülüyor.