Dicle’nin yıllardır kanayan yarası haline gelen Terkan bölgesinin ulaşım sorunu Belediyemizin yaptığı girişimler sonucu çözüme kavuşturuldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 68 km’lik asfaltlama çalışması sonrası bölgenin bozuk olan mevcut yolları modernize edilerek hizmete sunulmuştu. Şimdi ise Diyarbakır – Terkan, Terkan -  Dicle, Dicle - Diyarbakır hattını kullanacak şekilde ek otobüs seferleri de konularak bu bölgede yaşayan vatandaşların ulaşım sorunu tamamen çözülmüş oldu.

İlçeye getirilen ek otobüs seferleri ile ilgili konuşan, Dicle Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Alparslan KILIÇ, “Terkan bölgesine haftanın her günü gerçekleştirilen ek seferlere halkımızın yoğun ilgisi var. Bundan biz de son derece memnunuz. Yıllardır bu bölgenin ulaşım sorunu kanayan bir yara haline gelmiş. Şimdi yaptığımız girişimlerle faaliyete geçirilen ek sefer hem ulaşım sorununu tamamen çözüyor hem de ilçenin ticari hayatını canlandırarak esnafın yüzünü güldürüyor.” dedi.