Baharın tüm renkleriyle yaşandığı şu günlerde Dicle sosyal etkinliklere doymuyor. Toplumdan her kesimi buluşturan bir sergiyle ADEM ve İlçe Halk Eğitim Merkezi katılımcılara sanat dolu anlar yaşattı.

Belediyemizin desteğiyle, ADEM (Aile Destek Merkezi) Projesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen sergide yıl boyu yapılan çalışmalar ziyaretçilerle buluşturuldu. Sergi öncesi gerçekleştirilen ve gösteriler eşliğinde dereceye giren kursiyerlere ödüllerinin verildiği resepsiyon sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Alparslan KILIÇ ve beraberindeki heyet serginin açılışını yaparak ziyaretçilerle birlikte sergiyi gezdi.

Ziyaretçilere gerçekleştirilen ikram ve sergiyi gezdikleri süre içerisinde keman ve yan flüt eşliğinde müzik ziyafeti de sunuldu. Sergide; kursiyerlerin yaptığı resimler; el sanatları, işlemeler, çini el sanatları, el yapımı elbiseler, oyun odası el sanatları, trikotaj ürünleri, kuaförlük sanatı, ahşap boyama ve işçilik sanatı ürünleri gibi çok sayıda ürün sergilendi.

Bir kursiyerin Charlie Chaplin portresi katılımcılardan büyük ilgi görürken sanatın, emeğin ve maharetin buluştuğu günün sonunda anılarda kalan yine barış ve sevgiyle halkın bütünleşmesi oldu.

Aynı zamanda verilen kurslar çerçevesinde 2000’e yakın okuma yazma kursiyerine okuma yazma öğretilmiş oldu. Kurslar yenileriyle devam ediyor.