Dicle Belediyesi olarak sosyal hayatın canlanması ve milli şuurun gelişmesini amaçlayan gezilerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu bağlamda düzenlenen İstanbul ve Çanakkale gezileri; evlatlarımıza milli şuurun kazandırılmasında hiç şüphesiz büyük rol oynuyor.

Gerçekleştirilen gezi kapsamında çocuklarımız Çanakkale şehitliklerini gezdi. Gelibolu yarımadasındaki Çanakkale savaşlarının yaşandığı anıtlar ve alanlar gezildi. İstanbul gezisinde ise tarihi yarımada da bulunan Ayasofya, Sultanahmet, Yere Batan Sarnıcı gibi turistik yerler gezildi. Ayrıca katılımcılara boğaz turu da yaptırıldı.

Dicle Belediyesi olarak amacımız; çocuklarımıza ülkemizin tarihini en iyi şekilde tanıtmak ve milli bilinci aşılamaktır. Bu ve benzeri gezilerimiz ilerleyen zamanlarda da artarak devam edecektir.