Dicle ilçemizde Dicle Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde 1 Nisan - 19 Mayıs tarihleri arasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında farklı yaş kategorilerinde 13 branşta turnuvalar düzenlenmiştir.

• Ortaokullar kız ve erkek voleybol – masa tenisi erkekler futbol turnuvası
  • Liseler kız ve erkek voleybol – erkek futbol turnuvası
  • Kurumlar arası voleybol-futbol turnuvası

Turnuvalarımıza tüm liselerimiz ve tüm ortaokullarımızın katılımı amaçlanmış, çok sayıda ortaokul ve lise ayrıca Milli Eğitim ağırlıklı birçok kurum çalışanımız da katılım göstermiştir. Çekişmeli geçen maçların sonunda final oynayan takımlarımızın, Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Alparslan KILIÇ’ın katılımıyla gerçekleştirilen ödül törenlerinde takımlarımız kupa ve madalya ödüllerini almışlardır.

Turnuvalar dışında ilçemizde; Gençlik Koşusu, Halk Koşusunun yanı sıra Çocuk Oyunları Federasyonu kapsamında mendil kapmaca ve sek sek oyunları düzenlenmiştir. Karnavala dönüşen etkinliklerimiz tüm kurum ve daire amirlerinin ilçede gerçekleştirilen 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşüne katılımı ile son bulmuştur.

Ancak etkinlikler sadece turnuvalarla sınırlı kalmamış il içi ve il dışında da atletizmde önemli başarılar yakalanmıştır. Bu başarılardan dolayı atletizm bölge temsilcisi Sayın Şükrü ONAT ve il temsilcisi Sayın Azamettin ÖZAYDOGDU bizlere jest yapıp minik ve yıldız kız – erkek uzun mesafe (2000-2500 m) koşu yarışmasını ilçemizde düzenlemiştir.

Yarışta dereceye giren öğrencilerimiz Diyarbakır’da yıldız erkekler il birincisi olup Türkiye Şampiyonası için 06-07 Mayıs 2017 tarihinde Gaziantep’te yapılan Yıldız Erkekler puanlı atletizm yarışında Bölge 4.sü olmuşlardır. Ferdi olarak da 2 öğrencimiz Trabzon’da yapılan Türkiye Şampiyonasına katılmışlardır.

Minik erkeklerde 10-11 Nisan tarihleri arasında daha önceki yarışlarda aldığı derecelerden dolayı Kocalan YBO öğrencilerimiz Aydın’ da yapılan Türkiye finallerine katılıp yarışı 8. sırada bitirmiştir. Ayrıca ferdi puanlı atletizm yarışmalarında ilde aldıkları derecelerle 30 Temmuzda İzmir’de yapılacak olan Naili Moren yarışına katılmaya hak kazanmışlardır.