Türkiye’nin başlattığı harekât ile güvenli hale getirilen Suriye'nin Cerablus kentinde yaşayanların yüzü yine Türkiye'nin yardımları ile gülmeye devam ediyor.

Suriye’deki mevcut duruma rağmen eğitim öğretimini sürdürmeye çalışan, Cerablus kentindeki öğrencilerin ve okudukları okulların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik harekete geçen Diyarbakır Valiliğimizin desteklediği, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda 17 ilçede, gönüllülük esasına dayalı, ‘’Kardeş Şehir Cerablus’a Eğitim Yardımı’’ kampanyası başlatılmıştır. Dicle Kaymakamlığımızın liderliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz yönetiminde toplanılan gıda, kırtasiye, boya, sıra, masa ve çocuk oyuncakları Suriye’de yıkıma uğramış kardeşlerimize uzattığımız dost elimizin devamı olmuştur.