Dicle Belediyesi ve Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; İçişleri Bakanlığının ‘’Biz Anadolu’yuz’’ projesi kapsamında Aralık ayı içerisinde 60 öğrenci ve 5 öğretmenin Çanakkale gezisine katılmaları planlanmıştır.

30 kız öğrencinin; 19 Aralık – 22 Aralık tarihleri arasında geziye katılımı sağlandı.  30 erkek öğrenci ise; 25 Aralık – 28 Aralık tarihleri arasında proje devamında Çanakkale’yi ziyaret edeceklerdir.

Söz konusu projeyle öğrencilerin; Çanakkale ve Şehitler Anıtını ziyaret ederek milli ve manevi etkinliklere iştirak etmeleri, böylelikle milli birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaları hedeflenmektedir.

İlçemizin kent olarak gelişmesindeki etkisinin yanında, nitelikli eğitim ve ilçedeki eğitim kalitesinin artması yönünde çalışmaları her zaman destekleyen İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Alparslan KILIÇ; geziye katılan tüm öğrencilerin maddi ve manevi açıdan her zaman yanlarında olduklarını belirterek; ‘’Genç nesil bizim geleceğimiz, yarınlarımızı onlara emanet edeceğiz, milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip bir gençlik ülkemizi daha ileriye taşıyacaktır, bunun bilincindeyiz.’’ dedi.