Dicle Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ” etkinliklerinde öğrenciler; ilkokullar, ota okullar ve liseleri kapsar şekilde “minik kız ve erkeklerde futbol, satranç ve masa tenisi, yıldız kız ve erkeklerde masa tenisi, voleybol, badminton satranç, futbol ve atletizm, genç erkek ve kızlarda futbol, voleybol, masa tenisi, badminton, satranç, basketbol, atletizm dallarında okullarını başarıya ulaştırmak için uzun uğraşlar verdi.

Ayrıca ortaokullar arası 18 okulun katılımıyla düzenlenen bilgi yarışmasının yanı sıra ilk okullar için seksek, saklambaç, mendil kapmaca, halat çekme, çuval, çember gibi geleneksel oyunlarda etkinlikler arasında yer aldı.

Coşkulu tezahüratların yapıldığı ve çekişmeli anlara sahne olan bilgi yarışmasında kazanan okul ve sportif etkinlikler alanında sonuçlanan turnuvalarda kazananlar ödüllerini alırken devam eden turnuvalar için kıyasıya mücadele devam ediyor.

Düzenlenen törenlerle sonuçlanan bazı etkinlikler için birincilik ödüllerini İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Alparslan KILIÇ’ın elinden alan öğrenciler kazanmış olmanın haklı sevincini yaşadılar. Topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından ödül töreni sonlandırıldı.